Güncel
Sempozyum

Hakkımızda

Yakamoz sempozyumu "Denizin ışıltısı kadınlarımız" mottosuyla ilk olarak 8 Mart 2016 da düzenlendi. 2017 yılında da TMMOB GEMİMO önderliğinde ve WISTA Türkiye üyesi kadın denizcilerin destekleriyle denizcilik sektöründeki erkeklerin de desteğini alarak yoluna devam etti. İlk sempozyumda gördük ki: kadın denizcilerin önündeki engel toplumsal önyargılar ile sektöre ve bireylere uzun yıllardır empoze edilen öğretilerdir. Ancak geçtiğimiz sene oturumlarda konuşma gerçekleştiren öncü kadın denizciler vasıtasıyla tüm sektöre ispatlandığı üzere gelişen toplum düzeninde önyargılar kadınların azmi, disiplini, etik anlayışı ve kişisel gelişimlerine verdikleri önem ile kolayca kırılabilmektedir. İşte tam da bu yüzden biz yakamoz ekibi olarak, kadın örgütlülüğünün sürdürebilirliğini sağlamak ve sektörün mevcut krizlerinde dahi kadınlarımızda ilerleyebilecek güç olduğunu önce kadınlara sonra da tüm sektöre göstermek amacıyla önümüzdeki yıl yani 2019 yılında tekrar sempozyumumuzda sizlerle birlikte olacağız. Fakat 2018 yılında da "Yakamoz" ve denizcilik sektöründeki kadınların güçlü ve başarılı duruşları doğrultusunda etkinliğimize farklı bir hava katacak ve yenilikçi bir ışık tutacak şekilde "Networking Event" gerçekleştirmeye karar verdik.

8 Mart Dünya emekçi kadınlar gününde denizcilik sektörünün ışıldayan kadınlarının bir araya geleceği "Yakamoz Networking Event" organizasyonumuzu bu yıl Büyük Kulüp'te gerçekleştiriyoruz. Akşam saatlerinde sürpriz konuşmacılar ve etkinliklerle başlayacağımız kokteylimiz, yerini yine sürpriz içerik ve detaylarla dolu şekilde sektörümüzün tüm kadınları ile birlikte hoşça vakit geçireceğimiz anlara bırakacak.

Denizcilik sektörünün en büyük organizasyonlarından biri olma yolunda hızla ilerleyen "Yakamoz: Deniz ve Kadın" teması geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirdiği başarılı sempozyumlardan sonra bu yıl da "Networking Event"te sektördeki kadın birlikteliğini pekiştirmeyi ve ses getirmeyi hedefliyor.

Daha bir çok sürprizin sizleri beklediği ışıldayan organizasyonumuzda, bu yıl da fark yaratmak, fark yaratanlarla tanışmak ve farkındalığı arttırmak üzere sizleri aramızda görmekten müteşekkir olacağız.


Ortaklar

clients Brand
clients Brand

Program

  • 19:00

    Giriş

  • 19:30

    Açılış Konuşması

  • 20:00

    Davetli Konuşmacılar - İlham Veren Kadınlar

  • 20:30

    Ödüllerin Takdimi - "Yakamoz: Kadın İstihdamını Destekleyen Denizcilik Şirketleri"

  • 21:00

    Teşekkür Plaketlerinin Takdimi

  • 21:30

    Canlı Müzik

  • 23:45

    Kapanış

Konuşmacılar

Demet Akbağ

Tiyatro ve Sinema Oyuncusu

İstanbul Üniversitesi Belediye Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nü bitiren Demet Akbağ, Gönül Ülkü – Gazanfer Özcan Tiyatrosu’nda profesyonel yaşamına başladı. Şan Tiyatrosu, Kent Oyuncuları, Hadi Çaman Yedi Tepe Oyuncuları, Devekuşu Kabare, Dormen Tiyatrosu, Bostancı Gösteri Merkezi ve Ortaoyuncular gibi özel tiyatro topluluklarında ve çeşitli televizyon programlarında rol aldı. 1987’de Magazin Gazetecileri Derneği tarafından “Yılın Televizyon Yıldızı” seçildi. 1993 yılında Antalya Film Festivali’nde “Tersine Dünya” adlı filmdeki rolüyle Altın Portakal ödülünü aldıktan sonra, 1995 yılında (Suna Pekuysal’dan sonra bu ödülü alan ikinci kadın oyuncu olarak) İsmail Dümbüllü, 1996, 1997 ve 1998 yıllarında Altın Kelebek -Yılın Komedi Sanatçısı, 1996 ve 1997 yıllarında da Magazin Gazetecileri Derneği -Komedi Sanatçısı ödüllerinin sahibi oldu. "Ülker- Bizim Mutfak" markasının yüzü olarak da kamera karşısına "Nefaset" olarak geçen Akbağ’ın bu karakteri izleyiciler tarafından çok sevildi. Demet Akbağ, BKM’nin “Bir Demet Tiyatro” ve “Ölümsüz Aşk” dizileriyle “Otogargara”, “Sen Hiç Ateşböceği”, Gördün Mü?”, “Bana Bir Şeyhler Oluyor” ve “Haybeden Gerçeküstü Aşk” oyunlarında başrolü üstlendi. “Vizontele”, “Vizontele Tuuba”, “Organize İşler”, “Neredesin Firuze”, “O…. Çocukları”, “Eyyvah Eyvah”, “Eyyvah Eyvah 2”, “Kurtuluş Son Durak”, “Hükümet Kadın”, “Hükümet Kadın 2”, “Eyvah Eyvah 3” ve “Kış Uykusu” isimli sinema filmlerinde de başrol oynayan Akbağ, “Vizontele” ile Altın Portakal, “Neredesin Firuze” ile Sadri Alışık ve Siyad ödüllerini kazandı. Kış Uykusu aynı zamanda, Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye Ödülü’nü kazandı. Demet Akbağ, “Süper Aile” ve “İkizler Geliyor” yarışma programları ile” Pişti” ve “Hiç Bunları Kendine Dert Etmeye Değer Mi?” isimli sohbet programlarını sundu. “Sen Harikasın”, “ İstanbul’un Altınları” dizilerinden sonra “Fırıldak Ailesi” çizgi dizisinde sesiyle yer aldı. “Benzemez Kimse Sana” yarışma programında jüri olarak yer alan Akbağ, son olarak “Sevdaluk” dizisinde rol almıştır. Demet Akbağ son olarak Bkm Film yapımı, “Niyazi Gül DörtNal”a filminde Ata Demirer’le başrolü paylaştı. Film 2015 yılının Mayıs ayında seyirciyle buluştu.

Derya Özkaya Matraş

Türkiye Ülke Direktörü, Facebook

Aralık 2015’ten bu yana Facebook’ta Türkiye Ülke Direktörü görevini yürüten Derya Özkaya Matraş, Facebook bünyesindeki, Türkiye’de faaliyet gösteren marka ve ajansların Facebook, Instagram ve diğer ilgili şirket ürünlerini en iyi şekilde kullanmalarına yardımcı olmak amacıyla çalışan ekibe liderlik ediyor.
Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Elektrik - Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde alan Matraş, Columbia Business School’da MBA derecesini tamamladı. Daha önce Oliver Whyman, McKinsey & Company gibi uluslararası şirketlerde görev aldı. Matraş, Facebook’a katılmadan önce Doğan Holding bünyesinde Perakende, Eğlence ve Eğitim Grubu’ndan sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktaydı.
Derya Hanım başarılı iş hayatının yanı sıra aynı zamanda evli olup, iki çocuk annesidir.

Eş Başkanlar

img
Feramuz AŞKIN
TMMOB GEMIMO Yönetim Kurulu Başkanı

4 Dönem GEMIMO Y.K. Başkanı,Baş Mühendis, İlkfer Grup Ortağı,Lisans (BSc),Yüksek Denizcilik Okulu GMIM (1979)

img
Nazlı SELEK
WISTA Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı.

İstanbul Barosu. Deniz Hukuku Derneği. Lisans (BSc); İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Yüksek Lisans; Yeditepe Üniversitesi Deniz Ticaret Hukuku

Düzenleme Kurulu

img
Gizem ÇEVIK
TMMOB GEMİMO Yönetim Kurulu Yedek Üyesi

TMMOB GEMİMO Yönetim Kurulu Yedek Üyesi, Kadın Çalışma Grubu Başkanı DEFAMED Üyesi, Kalamış Rotaract Kulübü G.D.Bşk. OMIKRON; Crew Operator Lisans (BSc); İTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Yüksek Lisans (MSc); İTÜ Deniz Ulaştırma Mühendisliği Doktora Öğrencisi ; İTÜ Deniz Ulaştırma Mühendisliği

img
İren ARICAN
WISTA Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

WISTA Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Bora Sigorta Aracılık Hizmetleri A.Ş. Müdürü - Deniz Sigortaları Brokeri ve Hasar Uzmanı London Instute of Shipping And Transport – Shipping Management Düşler Akademisi Gönüllüsü Ayışığı Dalış Kulübü Üyesi

img
Ayşe Aslı BAŞAK
TMMOB GEMİMO ve İTÜ DEFAMED Yönetim Kurulu ve WISTA Türkiye Basın Sözcüsü

Broker ve Port Captain; Mid-Ship Group LLC. Öncesinde ISM & Eğitim Müdürü; Çebi Denizcilik. Yönetim Kurulu Üyesi; MAB Denizcilik. Kurucu ortak; energyandtransport.com ve denizcilikvegemi.com Lisans (BSc); İTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği (Fakülte 2.si) Yüksek Lisans (MSc); Yeditepe Üniversitesi International Trade & Logistics Management (Bölüm 1.si)

img
Ayşegül GÖRÜR
WISTA Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi

Karadeniz Holding - Filo Ticari Operasyonlar Müdürü Lisans (BSc); İstanbul Üniversitesi Deniz Ulaştırma İşletme Müh. Yüksek Lisans (MSc); İTU Deniz Ulaştırma Müh. (Tez aşaması) Tiyatro Mola topluluğu kadrolu oyuncusu.

img
Dilara SARI
WISTA Türkiye Yönetim Kurulu Genel Sekreteri

Green&Black Marine Logistics Operasyon Müdürü

img
Melike Aysu GURGAN
Wista Türkiye Üyesi

Aqua Chartering Ltd. Kurucusu, DEFMED & GBD aktif üyesi, Lisans (BSc); DEÜ Denizcilik İşletmeleri Yönetimi (2007)

img
Merve İMER
Wista Türkiye Üyesi

Bora Gemi Kiralama Hizmetleri; Gemi Brokeri Lisans (BCs); İstanbul Üniversitesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği

img
Nergis ERGÜN
Wista Turkiye Üyesi

Gemi Brokerleri Derneği, DEFMED( Denizcilik Fakültesi Mezunlari) Üyesi, Aqua Chartering - Broker Lisans (BSc); DEÜ Denizcilik İşletmeleri Yönetimi (2014)

img
Yaşar CANCA
TMMOB GEMİMO İkinci Başkanı

TMMOB GEMİMO İkinci Başkanı. DEFAV ve İTÜ DEFAMED Üyesi. DPA ve Teknik Müdür; İnce Denizcilik. Lisans (BSc); İTÜ Gemi Makineleri İşletme Müh. & İÜ İşletme

img
Salih BİLAL
TMMOB GEMİMO Saymanı

TMMOB GEMİMO Yönetim Kurulu Üyesi. Baş Mühendis; İstanbul Deniz Otobüsleri. Bilirkişi; TMMOB GEMİMO. Lisans (BSc); İTÜ Gemi Makineleri İşletme Müh. (1997)

img
Prof. Dr. Selçuk NAS
TMMOB GEMİMO Yönetim Kurulu Üyesi

TMMOB GEMİMO Yk Üyesi Dekan Yardımcısı; DEÜ Lisans (BSc); İTÜ Güverte (1991) Yükse Lisans; DEÜ Denizcilik İşletmeleri Yönetimi (1999)

img
Yrd. Doç. Görkem KÖKKÜLÜNK
TMMOB GEMİMO Yönetim Kurulu Yedek Üyesi

TMMOB GEMİMO Yk Yedek Üyesi. İTÜ DEFAMED Üyesi. Lisans (BSc); İTÜ Gemi Makineleri İşletme Müh.(2009), Yüksek Lisans (MSc); YTÜ Gemi İnşaatı ve Gemi Mak. Müh. (2012), Doktora (PhD); YTÜ Gemi İnşaatı ve Gemi Mak. Müh. (2016)

img
Seher ACAR
TMMOB GEMİMO İdari İşler Koordinatörü

İdari İşler Koordinatörü; TMMOB GEMİMO Lisans (BSc); Anadolu Üniversitesi İşletme, Uluslararası İlişkiler

İletişim

Bize Ulaşın

(+90) 216 348 81 44

Email Adresi

[email protected]

Adress

Cafer Ağa Mah. Damga Sk. İffet Gülhan İş Mrk. 9/7 Kadıköy/İST.

Çalışma Saatleri

Pazartesi-Cuma 9:00-18:00